Pārstrāde

saldumi mājražošana
Par pārstrādi sākām domāt vien 2019.gada beigās, kad radās ideja iegādāties bijušo Sidgundas pamatskolu. Skolai ir sena vēsture un arī mūsu ģimenei ir sentimentālas atmiņas par skolā aizvadītajiem mācību gadiem. Jau vairākus gadus tā stāvēja pamesta, tukša, taču tās skaistās, sarkanās, vēsturiskās ķieģeļu sienas un aizvadītie bērnības gadi mūsos radīja vīziju, kā skolas sienās atkal ieviest dzīvību. Tā kā skola ir celta 1876.gadā, vēlējāmies saglabāt šo vēstures pieminekli, īpašumu sakopjot, atjaunojot un pielāgojot saimnieciskās darbības mērķiem. Tāpat ceram nākotnē skolas teriorijā organizēt pasākumus ģimenēm kā vasaras, tā ziemas mēnešos, lai skolu piepildītu ar jaukiem brīžiem, kurus atcerēties mums visiem.
zemeņu čipsi
Pārstrādei skola ir ļoti piemērota tās plašo telpu dēļ. Tā nu 2019.gada beigās sākām strādāt pie receptēm. Tā kā pēdējos 30 gadus esam strādājuši zemkopības jomā, zinājām, ka vēlamies pārstrādāt pašu audzētos produktus tā, lai arī ziemā būtu jūtama vasaras garša. Tas savukārt nozīmē, ka produktos pēc iespējas vairāk ir jābūt pašām ogām. Tā vairākus mēnešus eksperimentējām gan ar tehniskajiem procesiem, gan recepti. Zinājām, ka produktam jābūt atšķirīgam un viennozīmīgi dabiskam, bez pievienotiem konservantiem un kaitīgām piedevām, pēc iespējas saglabājot ogu vērtību - tā lai pašu bērni un mazbērni varētu našķoties bez bēdas. Ņemot vērā šos kritērijus, 2020.gada sākumā jau uzsākām ogu čipsu tirdzniecību.
šokolādes konfektes
Mūsu ražošanas procesa mērķis ir maksimāli saglabāt produktā tā sastāvdaļu garšu un dabisko vērtību. Attiecīgi produktā ir jābūt pēc iespējas vairāk cidonijām vai atbilstoši produkta veidam - zemenēm. Tāpēc ar prieku varam teikt, ka mūsu ražoto čipsu sastāvā ir 80% ogas un tikai 20% cukurs.
Katra konfekte ir roku darbs, pašu veidota, glazēta. Garšas un ražošanas procesa nianses ir ģimenes lolotas un izmeklētas. Turklāt ražošanas procesā izmantojam cidonijas 100%, pat serdītēm un sēklām esam atraduši vērtīgu pieietojumu. Arī zemenes izmantojam ilgtspējīgi - tik vien kā kauslapiņas noņemam, pārējais saturs 100% tiek izmantots ražošanā. Pie tam, ne mazāk svarīgi, ka galvenās sastāvdaļas, t.i., zemenes un cidonijas, ir pašu ģimenes audzētas un lolotas un sezonas ietvaros sasaldētas, lai pēc sezonas beigām pievērstos mājražošanai.

"Ļaujieties tikko noplūktu ogu garšai, saulei un vasarai, radot svētkus sev un mīļajiem arī ikdienā"

0